A1 verhuur

None

Sinds eind vorig jaar is het mogelijk om via ons eigen portaal een aanhanger te huren. In dit portaal is een geselecteerd maar ruim aanbod van aanhangwagens te vinden. Van kleine enkel assers, welke zonder BE-rijbewijs te gebruiken zijn, tot dubbel assers met een lengte van 6,11 meter.  

Deze huur aanhangers worden veelal gebuikt voor verhuizingen, grote schoonmaken of tuinonderhoud. Ook is er een aanhanger te vinden voor motorrijders die bijvoorbeeld een trip in de Alpen willen maken, maar daar met de auto willen reizen. 

Het systeem werkt als volgt:
-    Selecteer een aanhanger
-    Selecteer een datum/data
-    Kies de benodigde accessoires (bijv. een verloopstekker)
-    Vul je gegevens in
-    Vul de gegevens in van het trekkende voertuig
-    Verzorg de betaling
-    Na de betaling ontvang je een bevestiging per email

Wanneer je de aanhanger komt ophalen zal er altijd een medewerker van A1 Aanhangwagens met je meelopen om te helpen met het aankoppelen van de aanhanger om er zeker van te zijn dat deze goed gemonteerd is. Want; veiligheid boven alles. Wanneer je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een verloopstekker zullen wij ook even met je meekijken of dit de correcte stekker is en of deze goed is aangesloten. Een aanhanger klinkt vrij simpel, maar het is belangrijk dat de koppelingen tussen het trekkende voertuig en de aanhanger op de juiste manier is georganiseerd. 

Je kunt bijvoorbeeld bij ons een:
-    Plateauwagen huren
-    Bakwagen huren
-    Kipper huren
-    Paardentrailer huren
-    Autotransporter huren
-    Motortransporter huren
-    Schamelaanhanger huren
-    Multi transporter huren
-    Bagagewagen huren
-    Machinetransporter huren

 

Met welke aanhanger mag je rijden zonder aanhangerrijbewijs/BE-rijbewijs?

 

Gezien velen niet alle dagen met een aanhanger rijden komt het bij ons nog wel eens voor dat we vragen krijgen over welke aanhanger er achter de auto mag zonder aanhangerrijbewijs/BE-rijbewijs. Het zit als volgt:

 

Zonder aanhangerrijbewijs/BE-rijbewijs

Als je enkel in het bezit bent van een geldig B-rijbewijs mag er 750kg getrokken worden mits het trekkende voertuig dit toelaat. De inhoud van deze 750kg betreft dus de aanhanger en de lading samen. Goed om even naar te kijken wanneer je een aanhanger huurt is het gewicht van je te vervoeren lading en het gewicht van de aanhanger. Tel deze bij elkaar op, komt het totaal onder de 750kg… dan heeft oom agent geen reden om een bonnetje uit te schrijven! 

 

Met aanhangerrijbewijs/BE-rijbewijs

Wanneer je beschikt over een geldig BE-rijbewijs mag je de weg op met een totaalgewicht van 3500kg van de totale combinatie. De inhoud van deze 3500kg betreft dus de aanhanger en de lading samen. Wanneer je met een uitdaging zit die zich niet onder het totaalgewicht van 3500kg bevindt mag er nog steeds met een persoonsvoertuig + een aanhanger met lading gereden worden, echter moet je dan beschikken over een geldig C1-rijbewijs welke je toelaat om met een totaalgewicht van de combinatie van 7500kg de weg op te gaan. Het ligt dan wel aan het trekvermogen van het persoonsvoertuig of dit dan is toegestaan, kijk hier dus goed naar!

Heb je vragen over onze verhuuraanhangers of kom je er niet helemaal uit welke aanhanger precies bij jouw transportvraagstuk past? Neem vrijblijvend contact op met een van onze collega’s. 

info@a1aanhangwagens.nl | 0541-297864
 

10 januari 2023

Over ons

A1 aanhangwagens is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van aanhangers van alle merken. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strenge eisen van BOVAG. Tevens kunt u bij ons terecht voor onze expertise in schadeherstel. Wij zijn gevestigd op het industrieterrein A1 in De Lutte.

Tags

Aanhanger huren

Neem contact met ons op