100 KM/H ontheffing Duitsland

100 kilometer ontheffing duitsland

100 KM/H ontheffing Duitsland

U kunt een ontheffing verkrijgen om met uw caravan, vouwwagen of aanhanger op de Duitse Autobahn in plaats van de toegestane 80 kilometer per uur, 100 kilometer per uur te mogen rijden. Uw caravan, vouwwagen of aanhanger en het trekkende voertuig dienen aan een aantal eisen te voldoen. De ontheffing is geldig zolang uw caravan, vouwwagen of aanhanger voldoet aan de voorwaarden en zolang er geen wijzigingen in de Duitse wetgeving worden doorgevoerd.

U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk dat zowel het trekkende voertuig als de aanhangwagen aan de gestelde eisen (blijven) voldoen.

 

Auto

Uw auto dient voorzien te zijn van:

• Een ABS-remsysteem;

• Voldoende ledig gewicht.

 

Caravan/aanhangwagen

Uw caravan of aanhangwagen dient voorzien te zijn van:

• Een ingeslagen chassisnummer;

• Een oplooprem;

• Hydraulische schokdempers;

• Banden met een ouderdom van minder dan 6 jaar;

• Banden met juiste loadindex en snelheidscodering van minimaal 120 km/uur (L);

• Eventueel voorzien van een goedgekeurde anti-slingerkoppeling met E-keur.

 

Goedgekeurde anti-slingerkoppelingen

 Wanneer u een antislingerkoppeling heeft gemonteerd dan dient deze goedgekeurd te zijn de lijst met goedgekeurde antislingerkoppelingen is bij ons bekend. Mocht er een niet goedgekeurde anti-slingerkoppeling zijn gemonteerd dan dient u te handelen alsof er geen koppeling is gemonteerd. Goedgekeurde toegelaten anti-slingerkoppelingen dienen te voldoen aan de norm: ISO 11555-1.

 

Bij goedgekeurde anti-slingerkoppeling geldt:

- Het maximaal beladen caravangewicht mag ten hoogste 100% van het ledig autogewicht zijn;

- Het maximaal beladen aanhangwagengewicht mag ten hoogste 120% van het ledig autogewicht zijn.

 

Indien geen goedgekeurde anti-slingerkoppeling aanwezig is, geldt:

- Het maximaal beladen caravangewicht mag ten hoogste 80% van het ledig autogewicht zijn;

- Het maximaal beladen aanhangwagengewicht mag ten hoogste 110% van het ledig autogewicht zijn

 

Ouderdom banden

Op uw banden staat een DOT nummer vermeld. Aan het einde hiervan staan vier cijfers. Bijvoorbeeld 2406. Dit houdt in dat in dit voorbeeld de band in week 24 van 2006 is geproduceerd.

 

Loadindex

Op uw banden staat de bandenmaat daarna de loadindex (dit is meestal een getal tussen 80 en 98). De volgende maximale as-lasten zijn van toepassing, klik hier. Snelheidscodering Direct na de loadindex wordt de snelheidscodering vermeld. Dit is een letter. Om aan de eisen te voldoen, dient dit de letter L of hoger uit het alfabet te zijn. Tevens is de letter H toegestaan.

 

Geldigheid van de ontheffing

De ontheffing is blijvend geldig zolang u aan de gestelde voorwaarden blijft voldoen en er geen wijzigingen in de Duitse wetgeving m.b.t. Tempo 100 worden doorgevoerd.

19 maart 2021

Over ons

A1 aanhangwagens is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van aanhangers van alle merken. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strenge eisen van BOVAG. Tevens kunt u bij ons terecht voor onze expertise in schadeherstel. Wij zijn gevestigd op het industrieterrein A1 in De Lutte.

Tags

Tempo 100
ontheffing 100km/h sticker
100km/h keuring

Neem contact met ons op