Aanhanger trekken met een elektrische auto

None

Elektrificatie brengt veel vragen met zich mee binnen de aanhangerbranche. Hoeveel mag een elektrische auto nou precies trekken? Wat voor invloed heeft een aanhanger met lading op de actieradius? Hoe hou je de actieradius zo hoog mogelijk?

We zien de aanhangerbranche ook mee bewegen in de elektrificatie ontwikkeling. Zo denkt Humbaur mee in de ontwikkeling van een aerodynamische aanhanger welke positieve invloed heeft op de actieradius en brandstofverbruik.

Er gaan veel geruchten rond over dat het trekken van een aanhangwagen met een elektrisch voertuig geen goed idee is. De accu’s of motoren zouden hier niet op berekend zijn en het zou dus schade aan kunnen brengen aan de aandrijving. Nu is de vraag, is dit echt waar? Het enige echte bewijs dat tot op de dag van vandaag op tafel ligt, en gebaseerd is op feiten, is dat een elektrische auto een kleinere actieradius heeft wanneer deze een aanhanger moet trekken.

Echter is gek genoeg de trekauto van het jaar 2022 een elektrische auto, de Hyundai IONIQ5 77kW AWD. Dit ontkracht toch zeker dat elektrische auto’s geen trekauto’s zijn, toch?

Bij een grote aanhanger/caravan kun je rekening houden met dat de actieradius ongeveer gehalveerd wordt. Naast het gewicht van de aanhanger heeft ook de luchtweerstand grote invloed op de actieradius van een elektrische auto.

Er zijn merken zoals Humbaur die speciaal een aerodynamische aanhanger hebben ontwikkeld welke met haar lage luchtweerstand veel positieve invloed heeft op de actieradius van een elektrische auto. De Mercedes EQC400 in combinatie met deze Humbaur HKPA is de ideale combinatie met een gezonde balans tussen actieradius en laadcapaciteit.

Deze Humbaur HKPA is in combinatie met een subsidie aan te schaffen, maar daar later meer over.

Baan Twente, bedankt voor het beschikbaar stellen van deze mooie auto voor onze test.

29 september 2022

Over ons

A1 aanhangwagens is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van aanhangers van alle merken. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strenge eisen van BOVAG. Tevens kunt u bij ons terecht voor onze expertise in schadeherstel. Wij zijn gevestigd op het industrieterrein A1 in De Lutte.

Tags

Werkplaats

Neem contact met ons op