Hoe hard mag je met een aanhangwagen?

hoe hard mag je met een aanhangwagen

Hoe hard mag je met een aanhanger of caravan?

Hierover zijn veel misverstanden, maar de regels zijn eenvoudig.
"Binnen de bebouwde kom mag u maximaal 50 kilometer per uur (tenzij aangegeven is dat de maximum snelheid lager is). Het maakt niet uit of uw aanhanger of caravan meer of minder weegt dan 750 kg en of hij geremd of niet-geremd is.

"Buiten de bebouwde kom mag u maximaal 80 kilometer per uur (tenzij aangegeven is dat de maximum snelheid lager is). Het maakt niet uit of uw aanhanger of caravan meer of minder weegt dan 750 kg en of hij geremd of niet-geremd is.

"Op een autoweg of een autosnelweg mag u 90 kilometer per uur rijden (tenzij aangegeven is dat de maximum snelheid lager is). Deze nieuwe maatregel is bedoeld om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en geldt voor aanhangwagens met een toegestane massa (gewicht aanhangwagen + belading) van niet meer dan 3500 kg. Is de aanhangwagen inclusief belading zwaarder dan 3500 kg dan geldt op auto(snel)wegen de maximum snelheid van 80 km/u.

Kenteken voor aanhangers en caravans

Hoofdregel: aanhangers en caravans die meer wegen dan 750 kg hebben een eigen kentekenbewijs. De kentekenplaat voor deze categorie is geel met zwarte letters/cijfers. De kentekenplaat dient ook op de aanhanger of caravan te blijven als deze gestald of geparkeerd staat.

Aanhangers en caravans die minder wegen dan 750 kg hebben hetzelfde kenteken als het trekkende voertuig. De kleur is wit met zwarte letters/cijfers. Een zelfgemaakte kentekenplaat op uw aanhanger of caravan voeren is niet toegestaan. Ook niet bij korte ritjes en ook niet als u een aanhanger van iemand leent.

01 februari 2021

Over ons

A1 aanhangwagens is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van aanhangers van alle merken. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strenge eisen van BOVAG. Tevens kunt u bij ons terecht voor onze expertise in schadeherstel. Wij zijn gevestigd op het industrieterrein A1 in De Lutte.

Tags

aanhangers
caravans
maximum snelheid

Neem contact met ons op