Waarom is de juiste bandenspanning zo belangrijk?

De juiste bandenspanning

Uit onderzoek blijkt dat twee derde van de aanhangwagens en paardentrailers in Nedeland rondrijdt met te lage bandenspanning. Eigenaren van aanhangers en paardentrailers geven aan dat ze dit door de garage laten controleren of er helemaal niet aan denken en helemaal niet weten wat de juiste bandenspanning is.

De juiste bandenspanning heeft een groots effect

Het maakt niet uit of je de aanhangwagen veel of weinig gebruikt je banden lopen vanzelf met ongeveer 0.1 tot 0.2 bar per maand leeg. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hogere slijtage van de banden je hebt een langere remweg en het brandstofverbruik is hoger. Het is daarom heel belangrijk om je bandenspanning elke 2 maanden te controleren en wanneer nodig lucht te geven. Zo rijd je veiliger, zuiniger, schoner en stiller.

Wat is de juiste bandenspanning

Er zijn verschillende manieren om achter de juiste bandenspanning te komen. De meest betrouwbare manier is om contact op te nemen met de aanhangwagen specialist. De bandenspanning staat ook vermeld op de band zelf en wordt uitgedrukt in PSI ( 1 PSI = +/- 0.07 bar ). De bandenspanning van een aanhanger, boottrailer, caravan of paardentrailer kan oplopen tot boven de 6 bar. Helaas is het niet mogelijk om bij elke mobiele bandenpomp de banden van de juiste druk te voorzien omdat deze een maximale druk van 4.5 bar aankunnen. neem daarom contact met ons op wij helpen u graag verder.

04 februari 2021

Over ons

A1 aanhangwagens is gespecialiseerd in reparatie en onderhoud van aanhangers van alle merken. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de strenge eisen van BOVAG. Tevens kunt u bij ons terecht voor onze expertise in schadeherstel. Wij zijn gevestigd op het industrieterrein A1 in De Lutte.

Tags

banden spanning
banden slijtage
lekke band
bandenmaat
klapband
cuppen
balanceren
uitlijnen
scheef
imploderen
bar
druk

Neem contact met ons op